Kolokvij iz genetike 2019

Vabilo na 7. kolokvij iz genetike

 

Vabimo vas na 7. kolokvij iz genetike, ki ga organizira Slovensko Genetsko Društvo (SGD) v sodelovanju s Slovenskim društvom za humano genetiko (SDHG), ki bo v ponedeljek,

 

30. 9. 2019

 

v Biološkem središču na Večni poti 111 v Ljubljani.

 

Namen srečanja je predstavitev raziskovalnih dosežkov diplomantov in mladih raziskovalcev na področju molekularne biologije, genetike in genomike v povezavi z zdravjem, biotehnologijo, kmetijstvom in okoljem. Vabimo vas, da se srečanja udeležite v čim večjem številu.

Starostna omejitev aktivnih udeležencev srečanja je do 35 let; prijavijo se lahko tudi tisti, ki so že doktorirali, vendar od zagovora doktorata ni preteklo več kot eno leto glede na zadnji dan prijave. Prispevke bo možno predstaviti kot kratko predavanje (10 min) ali kot poster. Najboljše predstavitve in posterji bodo nagrajeni.

Na srečanju lahko sodelujete v okviru naslednjih sekcij:

Genomika
Biotehnologija
Molekulske osnove bolezni
Populacijska genetika
Interakcije genom - okolje
Genomske interakcije

 

Uradni jezik srečanja bo angleščina.

 

Za študente in člane društva SGD (poravnana članarina za leto 2017) ni kotizacije. Za ostale udeležence je kotizacija v višini 15 EUR.

 

 

Navodila za pripravo prispevkov:

Prispevke pošljite v obliki povzetkov ali člankov. Povzetke, na eni strani, pripravite tako v slovenskem (do 250 besed) kot v angleškem (do 250 besed) jeziku. Članek v angleškem jeziku mora biti na več kot 4 straneh in mora biti strukturiran kot Izvleček v slovenskem jeziku, vključno z 4 ključnimi besedami (do 200 besed),  Abstract, including 4 key words (do 200 besed), Introduction, Material and Methods, Results and Discussion (del od Introduction do konca Results and Discussion mora imeti med 8001 in 9000 znakov brez presledkov), References (do 15 referenc). Povzetki in članki naj bodo oblikovani kot je prikazano v primeru.

 

Izpolnjeno prijavnico in prispevke pošljite na naslov: kolokvij.sgd@gmail.com

Rok za oddajo prispevkov je 10. 9. 2019.

 

Nagrade na 7. kolokviju iz genetike

1. 10. 2019

Na 7. kolokviju iz genetike 2019 so bile podeljene nagrade za najboljše predstavitve:

Nagrada za najboljšo predstavitev raziskovalnega dela:

Prva nagrada: Neža Pogorevc, UL, Biotehniška fakulteta
Prva nagrada: Tinkara Remic, Onkološki inštitut Ljubljana
 

Nagrada za najboljši poster:

Taja Jeseničnik, UL, Biotehniška fakulteta

 

ISKRENE ČESTITKE!